Brooderhood is een innovatieve kunstgemeenschap gevestigd in Rotterdam Delfshaven, gecentreerd rond de kunst van het broodbakken. Door het proces van broodbereiding bevordert de gemeenschap samenwerking, deelt ze waarden en viert ze culturele wortels. Deelnemers krijgen de kans om bij te dragen aan hun zuurdesemketen, waarbij hun geërfde kennis en vaardigheden worden gebruikt voor het maken van gezond, duurzaam brood. Dit proces is tevens een manier om voedselverspilling tegen te gaan.
Brooderhood creëert ruimtes zoals de Voorourderstent en de Mingas, of rituelen rondom zuurdesem en broodbakken, waar de gemeenschap kan verbinden en hun eigen levens- en generatieverhalen kan delen. Deze uitwisseling biedt een platform om verschillende toekomstvisies te delen voor onze kinderen en de generaties die volgen.
Het project, oorspronkelijk geïnitieerd door Ximena Davalos' Community project 'Brood en Spelen', wordt nu voornamelijk gedragen door Rotterdam Circulair, maar zoekt naar nieuwe samenwerkingsverbanden vanwege de brede impact die het heeft.
Kernconcepten van Brooderhood zijn onder andere de Minga, een term uit de Andes die verwijst naar collectieve inspanningen voor een gemeenschappelijk doel, en '7 Generaties Decision Making', waarbij beslissingen worden genomen met het oog op de impact op toekomstige generaties. Daarnaast omarmt Brooderhood het concept van 'Beter Voorouders Zijn', waarbij duurzame praktijken, zoals het verminderen van voedselverspilling en het recyclen van oud brood, worden bevorderd.
Door deze concepten te integreren, streeft Brooderhood ernaar om een diepgaande impact te hebben op het gebied van kunst, gemeenschapsopbouw, duurzaamheid en besluitvorming. De gemeenschap nodigt deelnemers uit om bewuste keuzes te maken die een positieve invloed hebben op henzelf, hun gemeenschap en de planeet.
CONTACT
Heb je vragen over Brooderhood of wil je graag deelnemen aan de brood activiteiten? 
Stuur een bericht en houd brooderhood.nl in de gaten.
Wil je direct contact opnemen?
Bel Ximena Davalos op 06 18 88 60 65 of mail info@ximenadavalos.com

Dit vind je ook interessant:

Back to Top