De Voorouderstent, geleid door Maria dos Santos, is een centrale ruimte binnen de Brooderhood gemeenschap waar leden hun verhalen, levenservaringen en visies op de toekomst kunnen delen. Het is een veilige, respectvolle omgeving waar deelnemers worden aangemoedigd om open te staan voor het delen van hun persoonlijke en generatiegebonden geschiedenissen.
In de tent kunnen mensen hun eigen voorouders eren, hun culturele wortels verkennen en de invloed van hun erfgoed op hun huidige leven en toekomstvisies onderzoeken. Het dient als een fysieke representatie van de verbinding van de gemeenschap met hun voorouders, en een erkenning van de waarde van die verbindingen voor het heden en de toekomst.​​​​​​​
Onder de begeleiding van Maria dos Santos krijgen leden van de gemeenschap de kans om hun verhalen te delen, naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Door dit proces van delen en luisteren, kunnen ze begrip en respect voor elkaar ontwikkelen, wat de banden binnen de gemeenschap versterkt.
De Voorouderstent is dus meer dan alleen een fysieke ruimte. Het is een plaats van verbinding, van leren en delen, en een belichaming van de waarden die centraal staan in de Brooderhood-gemeenschap: respect voor het verleden, aandacht voor het heden, en verantwoordelijkheid voor de toekomst.

Dit vind je ook interessant:

Back to Top