Het hoofdbestanddeel is brood. Het brood als een verbindende factor tussen de mensen. Als symbool van transformatie (fermentatie), traditie, ritueel, mythe, zorg, familie, gemeenschap. We verspiegelen de complexiteit van de tijd waarin we leven: Systeem van verhoogde consumptie, verspilling, onbeperkte productie, extreme concurrentie, enz. (Industrieel brood dat in absurde hoeveelheden wordt gekocht en als voedsel voor ratten in parken belandt.) We willen deze paradox van massaconsumptiesysteem en individualistische systemen verbeelden en doorbreken. We maken - De (nieuwe) Cirkel van Brood- tijdens de Mingas.
Brooderhood biedt niet alleen de mogelijkheid om verhalen te delen, maar ook om deel te nemen aan hun zuurdesem-keten. Door deze symbolische handeling dragen deelnemers hun geërfde kennis en vaardigheden bij aan het creëren van gezond en duurzaam brood. Dit speelt een belangrijke rol en verbindt ons met onze voorouders. Het herdefiniëren van de waarde van brood is ook een manier om voedselverspilling te voorkomen door het brood te voeden met veel aandacht en liefde. Brood is namelijk het meest weggegooide product, vaak belandt dit op straat of in parken als voedsel voor vogels, maar waardoor als ongewenst effect er een overlast van ratten ontstaat.

Zuurdesem starter van rogge meel (grof)

" Ik heb deze zuurdesem starter van een computerprofessor uit Devon, Engeland. Wij waren op bezoek bij kunstenaarsvrienden in Buckfastleigh en waren uitgenodigd door Sound Art Radio voor een radiointerview. Het zuurdesembrood bij de biowinkel was dit opvallend lekker, en we wilden graag de bakker ontmoeten. De bakker was de professor en woonde een paar huizen verderop. Deze starter heeft hij meer dan 25 jaar geleden meegenomen uit San Francisco toen hij daar meehielp aan de eerste grote mainframe computers. East-Coast SF sourdough (zuurdesem) is legendarisch en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de pioniersgeest van de mijnwerkers van de gold rush van 1850. Je zou dus kunnen zeggen dat in deze starter nog een microdeeltje van toen voortleeft. Een opwindende gedachte! "
Rob Pols - De Distilleerketel (Molen in Delfshaven)​​​​​​​
EEN GREEP UIT ONZE ACTIVITEITEN:

Dit vind je ook interessant:

Back to Top